Dvojka zlínské kandidátky Jakub Stacke stáhl svou kandidaturu

12. 09. 2018
Tagy
Dvojka zlínské kandidátky Jakub Stacke stáhl svou kandidaturu

Kandidát číslo dvě na zlínské kandidátce Pirátů pro podzimní komunální volby ve Zlíně Jakub Stacke dobrovolně stáhl svou kandidaturu. Rozhodl se tak vzhledem ke svým činům, které se neslučují s pokračováním v kandidatuře za zlínské Piráty. S ohledem na pověst České pirátské strany se rozhodl také ukončit své členství.

“Nerad bych skrze svou osobu poškodil schopné a pracovité lidi na pirátské kandidátce. Nikdo z nich o mých nerozvážných aktivitách nevěděl a mrzí mě, že jsem své přátele vystavil takovým nepříjemnostem,” popisuje Jakub Stacke. Škody vzniklé v důsledku jeho chování Jakub Stacke uhradí a případně zkusí vlastními silami zničený majetek opravit.

“Děkuji Jakubovi, že se k činu takto důstojně postavil. Během přípravy kampaně přispěl řadou věcí. Každý si však za své jednání nese následky a musí chápat, že podobné osobní selhání nesmí být s Piráty spojováno,” říká lídr zlínské kandidátky Jiří Jaroš.

Piráti odsuzují jakoukoli trestnou činnost. Oceňují ovšem, že se Jakub Stacke postavil svým činům čelem a sám se zodpovědně rozhodl kontaktovat policii a odstoupit z kandidátky.

Autor článku