Probíhá příjem žádostí pro podporu kulturních akcí

20. ledna 2023

plníme svůj volební program - návrat kultury

Ode dnešního dne mohou lidé žádat o dotaci na podporu rozvoje kultury ve Zlínském kraji. Dotaci lze využít na kulturní a klubové akce a aktivity regionálního významu, které budou probíhat od 1. ledna do 31. srpna. Zlínský kraj na tyto akce uvolní 4 miliony korun. Žádosti můžete podávat od 20. do 31. ledna.

Na akce tohoto typu v období od 1. června do 31. prosince vyčlení Zlínský kraj částku 1 milion korun a žádosti budete moci podávat od 17. do 28. dubna.

V letošním roce došlo k rozšíření programu o podporu klubové scény. Pevně věřím, že tento krok otevře další možnosti kulturního vyžití mladých lidí a pomůže i rozšíření a zpřístupnění nových míst, které nabídnou zajímavé akce. Usiluji o to, aby alokovaná částka 5 milionů korun v Programu na podporu klubové scény, kulturních akcí a aktivit regionálního významu na rok 2023 byla navýšena tak, abychom ve druhém kole rozdělovali stejnou částku, jako v kole prvním.

Cílem je podpořit pořadatele akcí tak, aby se kultura ve Zlínském kraji po těžkém covidovém období nadechla a pestrou nabídkou pomohla lidem zapomenout na energetické či jiné starosti. Velmi si vážím organizátorů kulturních akcí a projektů, kteří svůj čas investují do pořádání akcí bez nároků na honorář.

uvedla Zuzana Fišerová, radní pro oblast kultury a školství.

Formulář žádosti včetně návodu na jeho vyplnění najdou zájemci na webových stránkách Zlínského kraje: https://www.kr-zlinsky.cz/vyzva-k-predlozeni-zadosti-o-dotaci-z-fondu-zlinskeho-kraje-sekce-kultura-na-obdobi-od-1-1-2023-do-31-8-2023-aktuality-18100.html