Psí den

23. 09. 2018
Tagy
Psí den

V den podzimní rovnodennosti 23. 9. 2018 zlínští Piráti uspořádali psí den na podporu vzniku oploceného psího hřiště ve Zlíně. Projektu, který místní pejskařská komunita zpracovala a podala jako návrh do soutěže participativního rozpočtu Tvoříme Zlín pořádaném Statutárním městem Zlín.

Krom občerstvení pro dvounohé návštěvníky jsme na akci připravili agility překážky, psí hlavolamy, zdravé domácí pamlsky od lokálního dodavatele a pytlíky na exkrementy, kterými jsme chtěli poukázat na fakt, že ve Zlíně tato služba pejskařům chybí.

Navzdory střídajícímu se počasí jsme se sešli v hojném počtu. Velikou výhodou takových setkání je socializace psů, která přispívá ke zlepšení vzájemného respektu a chování zvířat ve městech, a zároveň k předávání zkušeností a vzdělávání majitelů psů. Kromě překonávání překážek, které jsou velmi oblíbené a objevování nových způsobů vyžití jsme probírali, co této komunitě ve Zlíně chybí a jakým způsobem na to reagovat.

Během dne se u nás vystřídali lidé různých věkových skupin se stejnou různorodostí plemen a kříženců. S radostí jsme sledovali vzájemnou interakci. Zároveň nás nutí k zamyšlení, jak krásně lze spolupracovat napříč rasou či vyznáním, když se jedná o dobrou věc.

Martina UrbánkováMartina Urbankova

Martina Urbánková