Transparentní Zlín

22. 09. 2018
Transparentní Zlín

Jednou z hlavních priorit pirátského programu v nadcházejících komunálních volbách ve Zlíně bude téma poskytování kvalitních informací. Kvalitními informacemi umožníme obyvatelům zapojovat se do rozhodování a předcházet podezřením z nekalého jednání. Nejdříve zjistíme, zda jsou zveřejňovány všechny informace dle zákona a případně zjednáme nápravu. Dále umožníme snadný přístup na úřední desky, archivy a dokumentace.

Zejména se však zaměříme na informace ve formě otevřených dat. Občané mají právo vědět proč je dva roky plot kolem Velkého kina, kdo dozoroval rekonstrukci podchodu, proč má ředitel městské firmy daleko vyšší plat než primátor, jestli se někdo pokusil vykoupit pozemky kolem chátrající budovy bývalého soudu, v jaké kondici jsou sportovní kluby Zlín apod. Občané by měli mít možnost prodiskutovat tyto věci také na sociálních sítích.

V případě velkých investic, které Zlín nepochybně čekají, chceme transparentním řízením přilákat více zájemců, a tím dosáhnout nižší ceny a vyšší kvality budovaného díla. Je však nezbytné, aby informace byly s dostatečným předstihem zveřejněny na Internetu.

Pevně věříme, že se nám to s vaší podporou podaří a držíme kurz!!!

Autor článku

Jiří JarošJiri Jaros