Ve Zlíně vznikne 31 nových městských bytů!

Po 15 letech se ve Zlíně konečně začínají stavět byty! Městské byty spadají pod našeho radního pro bydlení, Jiřího Robenka. Zlín tak vstupuje do nové éry bydlení, kdy se městské byty nejen neprodávají, ale zase staví!

Na Slanici vznikne do roku 2025 celkově 31 nových bytových jednotek - z toho 28 bytů 3+kk a 3 útulné 1+kk. Tato výstavba nabídne také parkovací místa, garáže a sklepy. Předpokládaná cena zakázky bytového domu Na Slanici je 88 milionů bez DPH, městu se však podařilo zajistit státní dotaci ve výši 25 milionů a zvýhodněný úvěr, což umožní realizaci tohoto projektu.

A to není všechno. V nejbližších měsících proběhne kolaudace bytů U Majáku, které budou určeny primárně absolventům místní univerzity. Potřebujeme zabojovat proti odlivu mladých lidí, kteří nám po dokončení studia odcházejí pryč a podporované bydlení je jedním z opatření, jak toho dosáhnout. Navíc začátkem ledna město očekává vyhodnocení žádosti o dotaci, která by pokryla náklady na tvorbu projektové dokumentace pro stavbu bytů v další lokalitě, tu vytipovala Kancelář architekta města Zlína - KAM Zlín.
.
„Rozšíření bytového fondu je jednou z priorit naší koalice, jsem rád, že na tomto tématu panuje shoda. Začínáme s projektem, který možná překvapivě obsahuje na dnešní dobu velkometrážní byty, je to způsobeno dotačními podmínkami. Nicméně vzhledem ke kritickému nedostatku městských bytů pro rodiny s dětmi to není vůbec na škodu. Širší bytový fond navíc dokáže pozitivně ovlivnit cenotvorbu nájmů ve městě.

Od začátku se snažím narovnat nespravedlivě nastavenou výši nájmů v městských bytech, i za cenu citelného zvyšování cen u některých nájemníků. Nejsem příznivcem zachovávání cen u starých smluv z divokých devadesátých let. Spousta lidí donedávna platila například 30 korun za metr čtvereční měsíčně. To pak způsobuje nedostatek financí na rekonstrukce stávajících městských bytovek.“ shrnul náš radní pro bydlení Jiří Robenek

9Q9A9060