Díky Pirátům se zprůchodnil chodník na křižovatce ulic Hluboká a Štefánikova

03. 09. 2019
Díky Pirátům se zprůchodnil chodník na křižovatce ulic Hluboká a Štefánikova

Pokud bydlíte poblíž Kudlovské přehrady nebo tudy alespoň procházíte, tak jste si možná všimli, že na křižovatce ulic Hluboká a Štefánikova se na jaře boural dům a nyní je zde staveniště, kde má vyrůst nová stavba. Staveniště bylo oplocené a plot zasahoval až k okraji silnice. Kvůli tomu ale „zmizel“ jediný chodník a chodci museli na Hluboké vystupovat do vozovky, což bylo velmi nebezpečné jak pro ně, tak pro nic netušící řidiče, kteří sjížděli na Štefánikovu z ulice Hluboká. To se Pirátům podařilo změnit.

Zlínští Piráti se z tohoto důvodu obrátili na město s žádostí o zprůchodnění chodníku do začátku školního roku, neboť právě pro školáky by vstupování do vozovky bylo velmi nebezpečné. Na základě podnětu pirátské zastupitelky Zuzany Fišerové došlo k úpravě staveniště tak, že chodci mohou používat chodník, který sice nyní zčásti tvoří kameny, ale alespoň je zajištěn bezpečný průchod chodců.

„I nadále budu apelovat na jednáních majetkové komise, aby při obdobných povolení záboru či výpůjčky veřejného prostranství byl zohledněn veřejný zájem,“ říká zastupitelka Zuzana Fišerová. Konkrétně v tomto případě mohla být povolena výpůjčka městského pozemku sousedícího s chodníkem, ale neměl být povolen zábor celého chodníku, neboť tím vznikly velmi nebezpečné situace pro pěší.

Piráti se také budou dotazovat, proč podobné projekty nejsou vždy zpoplatněny a do budoucna budou prosazovat jednotný postup při řešení výpůjček a záborů veřejného prostranství. Pokud byste měli podnět k řešení podobné situace, neváhejte se na nás obrátit na emailu jiri.jaros@pirati.cz Pokusíme se předat vše k řešení příslušnému odboru. Město by mělo sloužit občanům, nikoliv občané městu.

Autor článku

Mediální odborMedialni Odbor

Mediální odbor

Mediální odbor místní sdružení Pirátské strany.

jaromir.horky@pirati.cz